Siirry sisältöön

Voitte kääntyä toimiston puoleen esimerkiksi seuraavissa lakiasioissa

 • Rikosasiat
  • asianomistajan ja vastaajan avustaminen sekä esitutkinnassa että tuomioistuimessa, lähestymiskieltoasiat
  • myös laajat ja vaativat rikosasiat kuten talousrikosasiat ja laajat rikossarjat
 • Riita-asiat:
  • kiinteistön ja asunnon kaupan virhe
  • hometalo- ja kosteusvaurioasiat
  • irtaimen kauppaan liittyvät riidat (esim. autot, moottoripyörät, veneet ja muut kulkuneuvot)
  • kuluttajansuoja-asiat
  • muut riita-asiat
 • Työoikeusasiat
  • korvaus työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä
  • palkkasaatava-asiat ym.
  • syrjintäasiat
  • muut työoikeusasiat
 • Yritysten lakiasiat tuomioistuimissa ja niiden ulkopuolella
  • työoikeusasiat yrityksille
  • vahingonkorvausasiat yrityksille
  • velkomusasiat yrityksille
  • liikehuoneiston vuokra-asiat
  • salassapito- ja kilpailukieltoasiat
  • urakkasopimuksiin liittyvät riidat
  • muu yleinen yritysjuridiikka

 

Referenssejä:

”Työnantajani päätti työsopimukseni koeaikapurkuna, vaikka koeaika oli jo päättynyt. Vaadimme työnantajalta korvauksena työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä 10 kuukauden palkkaa vastaavaa korvausta. Voitimme jutun käräjäoikeudessa eikä työnantaja enää halunnut lähteä valittamaan hovioikeuteen. Sain korvauksen tililleni kahden viikon sisällä käräjäoikeuden tuomiosta.” Nainen, kunnossapitoala, Pirkanmaa.

”Juttuni koski liikehuoneiston vuokrasopimuksen purkua. Pylvänäisen ansiosta kanne käräjäoikeudessa hylättiin ja voin jatkaa yritystoimintaani! Sain pitää vuokraamani liikehuoneiston ja vastapuoli määrättiin maksamaan oikeudenkäyntikuluni.” Yrittäjä, ravintola-ala, Länsi-Suomi.

”Synnyin äitini avioliiton ulkopuolisena lapsena enkä ole koskaan nähnyt isääni. Äitini ei koskaan kertonut, kuka isäni on ja sain vasta 50-vuotiaana aivan muuta kautta tietää isäni nimen. Kun olin saanut tietää, kuka isäni on, niin Pylvänäisen kanssa vaadimme käräjäoikeutta vahvistamaan isäni isyyden minua kohtaan. Pian isyyden vahvistamisen jälkeen isäni kuoli. Minut kirjattiin perukirjaan rintaperillisenä ja sain osuuden isältäni jääneestä melko merkittävästä perinnöstä, koska isyys oli vahvistettu. Kiitos siitä kuuluu Pylvänäiselle!” Mies, Häme.

”Jouduimme irtisanomaan yrityksemme työntekijän taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla tarjolla olevan työn vähentymisen vuoksi. Työntekijä kiisti, että työ olisi tosiasiassa vähentynyt ja esitti perusteluksi, että olimme samoihin aikoihin palkanneet erään toisen työntekijän samoihin työtehtäviin, joista hänet oli irtisanottu. Tosiasiassa uusi työntekijä oli palkattu aivan eri tehtäviin tuotannon puolelle kun irtisanottu työntekijä oli työskennellyt autokuskina, joiden työtehtävät olivat vähentyneet ulkoistamisen seurauksena. Pylvänäinen edusti yritystämme käräjäoikeudessa, jonne irtisanottu työntekijä vei jutun. Pylvänäisen ansiosta juttu voitettiin ja vastapuoli joutui maksamaan oikeudenkäyntikulumme.” Yrittäjä, Etelä-Suomi.

”Insinööritoimistomme tekee rakennus- ja rakennesuunnittelua ja eräs isohko asiakkaamme ajautui taloudellisiin vaikeuksiin ja lopulta verottaja haki asiakasyrityksen konkurssiin. Toimistomme oli ehtinyt toteuttaa konkurssiin haetulle yritykselle useita suunnitteluprojekteja ja niistä oli kertynyt merkittävän suuruisia laskuja, jotka olivat jääneet maksamatta. Konkurssimenettelyn alettua käräjäoikeus muutti konkurssin yrityssaneeraukseksi ja Pylvänäinen huolehti saataviemme huomioimisesta saneerausmenettelyssä. Aivan täyteen velkojen suoritukseen eivät saneerattavan yrityksen varat riittäneet, mutta saimme riittävästi jako-osuutta, että pystyimme maksamaan projekteissa työskennelleiden omien työntekijöidemme palkat ja vähän tuli vielä voittoakin. Ilman Pylvänäistä olisimme jääneet nuolemaan näppejämme.” Yrittäjä, suunnitteluala.

 

– Vahingonkorvausasiat
– Velkomusasiat
– Liike- ja asuinhuoneiston vuokra-asiat
– Ulosottoasiat (ulosottovalitukset ym.)
– Pesänjakajan tehtävät kuolinpesissä ja avioeropesissä
– Perinnönjakosopimukset
– Ositussopimukset avioeron tai puolison kuoleman johdosta
– Perunkirjoitukset
– Testamentit
– Avioehtosopimukset
– Avoeroasiat (hyvitys avoerotilanteessa, ositus avoerossa jne.)
– Edunvalvontavaltuutukset
– Lasten elatusapuasiat
– Lasten huolto-, tapaamisoikeus ja- asumisasiat
– Isyysasiat (isyyden vahvistaminen ja isyyden kumoaminen)
– Huostaanottoasiat
– Veroasiat
– Hallinto-oikeusasiat, yleiset (oleskelulupa-, kansalaisuus-, ja turvapaikkavalitukset, valitukset lupa-asioissa kuten toimilupa-asioissa, ympäristöasiat jne.)

 • Oikeudenkäynnit kaikissa edellä mainituissa asioissa
 • Kielet suomi ja englanti

 

 

 

”Ostimme puolisoni kanssa 70-luvulla rakennetun omakotitalon. Pian kaupanteon jälkeen kävi ilmi, että talossa oli virhe, siinä oli käytetty virheellistä rakennustapaa niin, että perustuksena oli valesokkeli ja siksi talossa oli kosteusvaurioita. Pylvänäisen avulla reklamoimme ensin myyjille. Myöhemmin vaadimme kaupan purkua käräjäoikeudessa sekä maksetun kauppahinnan palauttamista ym. Voitimme jutun, kauppa purettiin ja saimme takaisin maksamamme kauppahinnan. Kiitos Pylvänäisen, pääsimme eroon hometalosta ja sen aiheuttamista terveysongelmista!” Nainen, Pirkanmaa.

”Ostin moottoripyörän moottoripyörien jälleenmyyntiin erikoistuneesta liikkeestä. Kaupanteon jälkeen kävi ilmi, että ostamani moottoripyörän todellinen vuosimalli ei vastannut lähellekään sitä vuosimallia, jonka liike oli ilmoittanut ennen kaupantekoa. Pylvänäinen edusti minua asiassa ja vaati liikkeeltä kaupan purkua. Liike joutui myöntymään ja kauppa purettiin ilman, että asiaa tarvitsi edes viedä käräjäoikeuteen.” Mies, Pirkanmaa.

”Yrityksemme toimi aliurakoitsijana eräälle toiselle rakennusalan yritykselle ja työntekijämme tekivät satoja tunteja töitä rakentaen mm. väliseiniä ja kattoja sekä tehden ikkuna-asennuksia kyseisen yrityksen työmailla. Reilun puolen vuoden aikana tehdyistä töistä syntyi yli 115 000 euron laskutus. Pääurakoitsijana toiminut yritys jätti laskumme kokonaan maksamatta eikä maksanut sitä monista yhteydenotoistamme huolimatta. Otimme yhteyttä Pylvänäiseen, joka laski viivästyskorot saataville ja esitti vaatimuksen korkoineen sekä asianajokuluineen pääurakoitsijalle ja ilmoitti, että jollei maksua tule, asia viedään käräjäoikeuteen. Yritys maksoi velkansa sentilleen Pylvänäisen ilmoittamana eräpäivänä!” Yrittäjä, rakennusala, Pirkanmaa.

”Perin vanhemmiltani metsätilan, jonka maaperä on lähes pelkästään kalliota. Metsän kasvatus tilalla ei ole kovin kannattavaa, koska metsä kasvaa huonosti kallioisessa maaperässä. Halusin kuitenkin jollain lailla hyödyntää saamaani kiinteistöä ja siksi hain tilalle maa-aineksen ottolupaa kallion louhimista varten, mutta kunnan ympäristölautakunta hylkäsi hakemuksen. Päätöstä perusteltiin mm. sillä, että aluetta ei ole kaavassa suunniteltu maa-aineksen ottoalueeksi. Pylvänäisen avustamana valitimme päätöksestä hallinto-oikeuteen, joka muutti lautakunnan päätöstä ja maa-aineksen ottolupa myönnettiin!” Nainen, Etelä-Suomi.

Minulle sattui työtapaturma ja loukkaannuin. Työsuojelun mukaan kyse oli työnantajan puolelta työturvallisuusrikoksesta. Asia käsiteltiin käräjäoikeudessa ja sen jälkeen vielä hovioikeudessa työnantajan valituksesta. Pylvänäinen huolehti prosessin alusta loppuun, hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota ja sain minulle kuuluvat korvaukset työnantajalta.” Mies, rakennusala, Tampere.

Salatun sähköpostin lähettäminen:

Allaolevaa linkkiä klikkaamalla voit lähettää salattuna sähköpostina esim. yhteydenottopyynnön tai muun viestin Asianajotoimisto Tatu Pylvänäisen sähköpostiosoitteeseen:

https://www.turvaposti.fi/viesti/tatu@pylvanainen.fi